Har du provat att göra stora såpbubblor med glycerin?

Alla gillar väl såpbubblor? Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerin är ett riktigt vardagsämne. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

glycerin

Hur säkert är glycerol?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Glycerol finns naturligt hos människan också.

Apotekaren CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin genom kemiska processer.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Du kan ju brygga hemma med hjälp av glycerinet också.se.

Det här är en produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och rolig underhållning till de små.

Så använder du glycerol

Det är ju roligare med större bubblor och med glycerol är det möjligt. köpa glycerin Tillsätt bra vatten, socker och diskmedel. När allt är färdigblandat är det bara att börja.

Att använda ramar som redskap är kul. Det kan man använda, enkelt. Sedan så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas.

Såpbubblor är fina överallt. Gör bubblor precis som du vill.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Hur vet jag att glycerin inte är farligt?

Om man funderar över detBör ta sig en ny funderare. Om man lagrar det i flaskor är det OK. Men om man har salpetersyra hemma bör de hållas åtskilda.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Om man skulle tappa blandningen blir det en explosion. Det bör man ju i och för sig undvika.