Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Kan du symtomen för influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

desinfektionssprit

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan ge olika symtom. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Gör vad du kan för att undvika smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Så ska du göra! Det är inte så komplicerat. Köp inte handspriten. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Handtvätt är bättre än handsprit. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Spola händerna därefter. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. antibakteriell spray Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Det är vad vi har att förhålla oss till. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Använd det på handtag. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.