Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Handtvätt är mycket bättre. Vi har känt till det länge.

Bli inte sjuk – använd handtvål

desinfektionsmedel

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

När får du smitta på dina händer?

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. smitta Snöa inte in på bara handtvål.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. Överallt.