Skydda miljön och mixa ditt eget snus med glycerin

Man kan verkligen göra ditt eget snus och då man beslutar sig för det här så måste man vissa ingredienser som inte enbart handlar om smak och lukt. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Vilket är skillnaden på glycerin och glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

glycerin

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Korrekt typ utav glycerinet i ditt snus då är du på den säkra sidan.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Allt finns att köpa billigast samt enklast online nu för tiden, så också glycerol.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. glycerin köpa Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!