Upptäck kraften i natriumkarbonat när du ska städa i ditt hem

Välj natriumkarbonat när du vill slippa de starka kemikalierna men ha ett rent hem. Målasoda och tvättsoda är olika typer av SODA som du kan ha vid städning.

Det fungerar utmärkt med natriumkarbonat att städa med då det är starkt fast det är naturligt. Du behöver ändå skydda dig när du använder det.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Det ska vara ofarligt nog med natriumkarbonat att det inte behöver begränsas, enligt Livsmedelsverket. Natriumkarbonat är en av de natriumsalter som finns i kolsyran i SODA.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Dock så så har natriumkarbonat mer potens och då kan det vara bra att köpa det specifikt för städning.

Natriumkarbonat

Göra rent med målarsoda och hushållssoda på ett säkert sätt

Dock kan natriumkarbonat vara väldigt irriterande, något som är bra att veta. Om man får det i munnen så kan det orsaka sveda. Det här är inte bakpulver utan ett mycket kraftfullare medel som ingår i produkter som hushållssoda och målarsoda.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. Ska man behandla golvet så används målasoda även för att göra rent det. För att det ska fästa ordentligt måste man låta det torka efter rengöring med SODA, innan man målar.

Tvättsoda i form av natriumkarbonat är perfekt om man behöver mer kraft vid tvättning.

Då den är alkalisk kan det kännas magiskt att använda. Varken fettfläska eller vax kan stå emot dess styrka. Stearinfläckar och andra svåra fläckar tas enkelt bort med natriumkarbonat. Dock behöver du köpa natriumkarbonat utblandat i en produkt.

Då det är skapat för det bör du då använda tvättsoda som är starkt nog. Se till att vara försiktig då det är frätande. Det är mycket viktigt att ha handskar på sig för att inte göra illa händer av medlet.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Man kan köpa dessa produkter i specifika butiker för måleri men också i välsorterade sortiment för hushållsprodukter. Natriumkarbonat kan vara billigare online.

Du bör alltid hålla dig till instruktionerna till punkt och pricka. Natriumkarbonat pris För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.