Vet du att du har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Så enkelt är det. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

handtvätt

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Så enkelt är det att smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Vissa coronasymtom är kända av oss. Många får en torr hosta. Då kan du ha drabbats av corona. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Vissa symtom påminner om influensa. Det är vanligt med huvudverk. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Den som är smittad måste vila. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Många i USA väljer att äta kolloidalt silver. antibakteriell spray I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Medlet dödar alla virus. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.