Om du har bikarbonat så klarar du det mesta

Vissa saker måste man ju ha. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

bikarbonat

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Du kan bota halsbränna med bikarbonat. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. bikarbonat rengöring Det måste den ha. Huskurerna är många.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Detta gör du innan du äter. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts gör inget men det får inte bli för mycket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

I stort är det lika. Bakpulvret innehåller natriumbikarbonat, stärkelse och syra Detta är en något svagare variant.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. Du kan utan problem halvera det som står.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Juice eller filmjölk fungerar bra. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.