Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Det är kul att prova läsk. Det går utmärkt att prova till vardag som fest. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Det kan lika gärna vara CAMPIS som Pommac, alla känner inte skillnaden.

smaker

Om du aldrig känt de äkta smakerna vet du kanske inte hur det ska smaka. Det är kanske inte så viktigt ändå? Om det är en god läsk med fruktsmak så gör det väl detsamma om den heter Champis, tutti och frutti eller gott och sött…

Pommac är en klassisk svensk läsk som många känner igen

Det är faktiskt så att många känner igen Pommac i blindtest. Smaken är enkel att känna igen. Du kan uppleva smaken av Pommac på andra sätt än i en flaska.

Du kan lika gärna köpa läskkoncentrat och använda för att göra egen läsk. Fruktis och champis är samma sak hos allt-fraktfritt.se.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Pommac och Champis är bara några av alla de smaker som finns att välja bland. Du bestämmer. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Du kan också styra mängden kolsyra.

Aromhuset producerar bäst smakessens. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Företaget Vikingsoda kuppade sina produkter. De började sälja kvalitetskoncentrat i nivå med Aromhuset. När de fått en bra nivå på sin försäljning hade de i sötningsmedel istället.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Blandningen är så koncentrerad att det endast behövs någon deciliter av koncentratet.

Det smakar mycket

Det vatten som säljs i butiken är ingenting mot det du har hemma i kranen. Du får en mycket intensiv smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

I Aromhuset läskkoncentrat är smakerna än mer intensiva. Sockerhalten reduceras med 80 %. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. Frukten innehåller samma typ av kostfibrer.

När du har en läskmaskin som till exempel en Sodastream så får du många val. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Det kan vara roligt att prova.

Sverige kan läsk. När nära nog resten av världen hade 4-5 smaker fanns här bryggerier med 30 smaker. Sverige är fortfarande världsledande. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

Sockerdricka görs genom att man krockar päronarom med citronarom och får en unik god smak som inte smakar vare sig päron eller citron. Saturnus var först med detta. Idag är det Aromhuset som för smaken vidare.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Båda är en fruktchampagne, en läsk av superkvalitet. Det betyder Champagne. Fruktis och Champis är samma sak när det kommer till läskkoncentrat.

Fruktsoda när den är som bäst är smaksatt med lime och citron och luktar och smakar så. Finns i hela världen men frågan är om inte Pripps på sin tid hade den bästa. Ingen annan läsk kom nära.

Julmust är lika svenskt som regn på midsommar. Coca cola är världsledande inom Cola. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Många använder Grape Tonic som drinkmix. Från början såldes läsk endast på apoteket. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så testar du läsk

Bjud in några kamrater som är nyfikna på läsk och smaker. Sätt på dem blindkavle. Bjud sedan på drickat. Nämn namnet på dessa.

Riktigt intressant blir det först när smakerna är komplexa och nära varandra. Låt alla smaka. Efter att ha smakat lite så får personen säga vad han eller hon tror att det är.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. De flesta kan nog sätta Pommac men de andra smakerna blir det värre med. Låt alla som vill vara med. alkoholfri champagne Den som vinner kan få din hemmagjorda läsk.

Du kan också helt skippa blindtest och bjuda på Pommac Champis eller en annan blandning som du har tagit fram. Det blir en helkväll.