Få rätt tabletter med tablettslagning

Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. Om tabletterna blir för fuktiga är det svårt att pressa dem.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. Kvalitet och metod måste vara precis rätt i tablettslagningEN.

tablettpress

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Ofta är det så att drageringen påverkar smaken. Du måste dessutom paketera dem rätt så att de skyddas mot yttre faktorer.

Mikrokristallinisk cellulosa är ett bra bindmedel för tabletter. Doseringen är 20 % men det finns ingen övre gräns.

Om man vill ha ett släppmedel som skyddar bra kan man använda magnesiumstearat 0,5-1 %. Allt finns på allt-fraktfritt.se.

Få en säkrare tablettslagning

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Du kan använda dig av olika steg. Den som vill veta mer kan läsa på lite extra innan. Det betyder att man vet vilka material som passar bäst för förvaring efter att tablettpressning är genomförd.

Innehållet styr hållbarheten

Något som man kanske inte alltid tänker på är att tabletterna innehåll också påverkar hur de kommer att klara av lagring. Du ska använda ingredienser som tränger ute fukt. Då kan man sälja dem längre.

Om man vill så kan man använda höljen också. piller
Tänk på hur du uppfattar medicinska produkter. Om den har krossats blir den svår att äta.

Det måste man tänka på innan tablettslagning kan börja. Ingredienserna får inte komma ihop sig med varandra. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten och tabletter som används till medicin

Medicinska tabletter innehåller ofta vatten. Kontrollera vilken typ av vatten som tabletterna använder. Allt vatten reagerar inte.

Majsstärkelse är ett exempel. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Men det kommer ändå inte att reagera.

Det är viktigt med rätt utformning

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Skyddet gör att vattnet stannar inne i tabletten. Om tabletten blir torr så blir den svårare att använda.

Vid tablettpressning måste pulverblandningen vara tillräckligt stabil att kunna stans ut. Det är bara att prova sig fram. Man kan också köpa tillsatser som används för att stansa kapslar.