Allt-fraktfritt.presenterar sockerfri julmust med Harry Roberts originalrecept från 1922

Allt fler gör egen lemonad som är nyttig med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en mycket fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus innehåller ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

läskkoncentrat

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom är det jultid återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att bära flaskor ifrån butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter egen smak. Att man utför en rejäl insats för miljön är en ytterligare bonus.

Det finns bra anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en mycket godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och de bör doseras på ett vis som passar dej bäst. Dessutom så fungerar de fint till samtliga typer av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Zero julmust på originalreceptet ger äkta fin smak

När du handlar Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Av en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare arom genom att använda minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj varar till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, många konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola marknadsförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Stor frihet för individuell smak med smaker för hemläsk och bubbelvatten

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush ej fungerar tillsammans.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att tillverka Slush på någon minut, oxå sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs till att issörja skall slusha.

Metoden presenteras oxå den i onlinebutiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här tillverkar man sockerfri Cola slush, detta funkar också med Zero Julmust

Bruksanvisning till egen osötad Cola Slush

Ta fram en riktigt stark mixer med hög iskrosskapacitet
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en bra Slush (issörja).
Färdigt.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, flera kan serveras. Denna metod funkar också vid café-servering i mindre skala.

innehåll

Det här är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en fin vara eller rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat mineralvatten, här kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med något helt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt kolsyrat mineralvatten skall smaka i framtiden.

Det är kul att mixa egen läskedryck och du kommer inom kort att märka att du kan göra den perfekta drycken på detta vis. Smak för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan faktiskt mixa dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller mixa osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett råd eller så kör du med något coolare inslag som apelsin.

Av läskkoncentrat så får du en lemonad som är helt unik, det finns ett komplett utbud. Till på köpet så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ner på sackaros och på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt vad de känner för!

kolsyrat

Bubbla vatten hemma och använd smaker du aldrig tröttnar på

Kan hända har du känt dig irriterad mitt i sommaren eftersom du ville ha Julmust men inte kunde få detta eftersom butikerna inte säljer. Eller så anser du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt gott. Från läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Därtill så kommer du inte att lessna på din egen hemmagjorda lemonad. Den kan hela tiden ändra arom och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läsk eller mera eller mindre smaksatt vatten.

Rätt smaker för kolsyremaskin

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens gille med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läsk som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat finns på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på aromen. zero julmust Det blir delikat dryck till maten, för mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar smaskigt och inspirerande.