Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. På så vis är det lättare att döda. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

Handsprit

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Det är enkelt. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

Om du tvättar händerna ofta så kan du glömma handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Köp alkoholfri handdesinfektion

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

Desinfektionsmedel

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. handsprit apoteket Det är inte säkert att det är sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Välja då hellre andra produkter. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Köp den så att du har den hemma.
Sedan tidigare vet vi hur vi ska använda och gnida in tvål. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

När ska du vara extra noggrann?

Om du redan har symtom från virus så har du väntat för länge. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Använd tvål, spray eller alkoholfri handsprit vid en pandemi.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det kan göra väldigt ont.

Öppna sår är virusets bästa vän. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Det torkar inte ut huden.