Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Släppmedlet magnesiumstearat ger ofta bra resultat vid användning. De gör att de inte fastnar i stansen. När produktionen är klar kan de enkelt packas.

Vad är magnesiumstearat?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Oftast doserar du 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat kan inte lösas av vatten. Det är ett pulver som du sedan formar till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara snabb

Idag är snabbheten viktig. Stansarna kan köra nonstop idag. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Inga mänskliga händer behöver lägga sig i produktionsprocessen och det minimerar också risken för att det kan komma med bakterier i tabletterna. Men även maskiner kan göra fel, då kan man stoppa processen och rätta till det.

En tablettpress kan göra upp till 3 000 tabletter i timmen. Den har då ett stanshuvud. Det finns maskiner som har upp till 32 huvuden. Då väller det ut.

Ibland måste pressningen avbrytas för service. filmdragerad tablett
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Det är viktigt att det flyter på. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Tablettstansen skadas kanske till och med av detta.

dragerade

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

Du kan köpa de båda på allt-fraktfritt.se

Produktionen måste vara noga planerad.

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Du får inte glömma bort att planera för släppmedel i tabletterNA.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Du kan vinna mycket på att kontrollera släppmedlet. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Men självklart måste du prioritera alla moment i tillverkningen lika noga.