Det är mycket viktigt att ta bort mossa på tak innan skadan är skedd

Många har mossa på takpannor utan att veta om det. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Takpannor gillar inte mossa.

Mossan är förrädisk. Faktiskt så är det så att mögel kan komma ur mossa.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Gör det så fort som möjligt.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Låt proffsen göra jobbet. Gillar du inte höjder så kan det vara ett måste att köpa in hjälp.

Ett bra medel mot mossa är Bensaltensid som används av många. Det är vanligt med mossa på tak.

Mossan har ingen chans mot Bensaltensid. Många använder högtryckstvätt i arbetet mot mossan. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

fasadtvätt

Se över utrustningen innan du börjar att ta bort mossa på tak. De flesta produkter är billiga i inköp. Bra skor och något som skyddar händer och ansikte när du jobbar med att få bort mossa på tak är bra att ha. Munnen måste också skyddas.

Det ska ställas i relation till kostnaden som det är att anlita någon annan. Om du tillhör kategorin människor som tycker om att pyssla om ditt hem på detta vis är det klart att du inte ser det som ett tidskrävande jobbigt projekt.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Du får inte glömma bort mossa på takpannor. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Det här får vi leva med då vi bor i hus men det betyder inte att du måste acceptera en grön massa över hela ditt tak.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Utför det rutinmässigt. grön mossa Använd vanligt rengöringsmedel.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

Kolla rännor och takpannor också. Gör det som måste göras helt enkelt. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Passa på när du har tid

Kör igång direkt. Takpannor behöver bytas ut då och då. Tänk på att ett trasigt tak inte bara är farligt med tanke på vatten som kan läcka in. Sådant får ju inte hända.

Var din egen fastighetsskötare. Om du är osäker på vad som bör bytas ut är det klart att det är smart att få hjälp av en expert på detta. Dokumentera med bilder och annat om du måste.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Du måste tänka på säkerheten, slarva inte med den. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Kanske är det bäst att anlita en professionell firma ändå? Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Stressa inte. Då slipper du obehagliga överraskningar.