En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. I trädgården vill man ju ta bort den snabbt.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Om man bara är väl förberedd så går det lätt.

spridare

Så fungerar en ejektorflaska

Det fungerar som en sprinkler. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

Även Takrent fungerar bra på olika påväxter.

Det finns också tak GTI och Takrent Turbo som är till för taket. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

Man kan börja med att skrapa bort all synlig mossa. Sedan kan man använda vatten för att få bort allt det lösa. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

Med Tak GTI tar man bort den mossa som är kvar. Man låter medlet verka.

En plan B tar längre tid. Använd mycket av Bensaltensid eller Takrent Turbo. ejektorspridare Mossan regnar sedan bort om någon månad.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Då flaskan är ganska dyr så är det bättre att återvinna den. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. Det kostar mindre än Mossa GTI. För tak kan man fylla på med Bensaltensid (Bensalkonklorid) eller Fulstopp.

Det bästa är om du köper din ejektorflaskor online.

Via allt-fraktfritt.seDe har ejektordunkar och mycket annat. Allt-fraktfritt.De säljer också egna produkter.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. Det håller en helt annan kvalitet. Det kan hända att blandningen blir fel på grund av vattentrycket. Men det kan funka med starkare blandning.

Be om proffshjälp

Man ska kunna gör jobbet själv med en ejektorflaska. Att behandla ett tak kan ta några timmar och det är klart att man måste se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. Det är ju starka saker man håller på med.

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Ännu dyrare blir det med proffs.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Oavsett vad man väljer så måste ju mossan bort.