Det går att söta genom sötningsmedel på ett nyttigare vis än genom socker

Många kan inte ens ha i tanke sej något liv utan att kunna söta.

Idag finns det många olika sötningsmedel som inte gör att man ökar i vikt. Sackarin är ett av många exempel på sötningsmedel man kan använda med gott samvete.

Tekniken går vidare, sackarin är inte längre det enda samt icke heller det effektivaste alterntivet att söta med.

Sackarinet upptäcktes redan under 1800-talet och är en form av sötningsmedel som många använder i kaffe och te istället för socker. Sackarin går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir oförändrad.

En bidragande orsak till att sackarin används flitigt av diabetiker. 500 gånger mer sötningseffekt jämfört med vanligt socker är inte dåligt men tyvärr följer det med en bismak av metall.

Sukralos är ett annat alternativ när man söker ett alternativt sötningsmedel som dessutom smakar verkligt gott och är nästan fritt från kalorier.

Sukralos ger också cirka 500 ggr sötare effekt och man kan dessutom hetta upp det så det är mycket lämpligt till bakning. Sukralos är gjort av socker, det är därför det smakar som socker. Ett medel som är lite svagare i sötningsgrad är cyklamat.Det här är egentligen ett samlingsnamn för salter men ämnet används för sötning och ger upp till 40 gånger sötare effekt än socker.

Aspartam som är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran är ett mycket känt sötningsmedel.. När ser en produkt som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Ett problem med Aspartam är att den smakar kemiskt.

Några medel har blivit ordentligt populära eftersom de är helt naturliga

Det har varit ganska heta diskussioner om artificiella sötningsmedel typ Aspartam och sackarin och olika typer av varningar har publicerats om att använda dem.

Så då Stevia (som också kallas sötflockel) släpptes på marknaden blev många glada.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är som strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Det har gjorts mer eller mindre lyckade försök att blanda i annat för att få bort denna bismak.

Ett naturligt sötningsmedel är Erytritol som du annars hittar i äpplen och päron. Du ser ingen skillnad på detta från vanligt socker. I smak det näst bästa sötmedlet efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

När du ska välja ett bra sötningsmedel så ska du veta att man ska få i sig mycket av de artificiella sorterna för att det ska anses vara farligt.

Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid försöka dig på sackarin eller Sukralos. Vilken som ska bli din favorit får din egen smakupplevelse avgöra.