Mikrokristallinsk cellulosa ger bra kvalitet på tabeltter

Tabletter som är avsedda för medicin måste hålla en viss kvalitet. Det gäller inte bara innehåll. När man tillverkar måste man använda klibbmedel. Klibbmedel i tabletter håller ihop tabletten. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

dragerade

Mikrokristallinsk cellulosa är helt naturligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Det håller alltid formen oavsett temperatur på vattnet. Det beror på att den har en mycket stark intramolekylär struktur. Man kan faktiskt ändra cellulosa med hjälp av hydrolys. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. Doseringen vid inblandning är normalt upp till 20% men det finns ingen övre gräns. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det betyder att tabletten kan lösas om den skulle behöva det.

Du måste vara försiktig med hanteringen

Om du använder klibbmedel i tabletter måste du tänka på hanteringen. De får inte bli fuktiga. allt-fraktfritt.se säljer mikrokristallinisk cellulosa.De är även packade i en helt fukttät och återförslutbar plastburk. Om tabletterna blir fuktig kan de förstöras. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Förpackningar som håller vad de lovar.

Patienterna vill ju ha bra medicin. Det måste vara enkelt att ta fram tabletterna. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter måste behandlas rätt. Du kan gå tillväga på flera sätt. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. Då får inte burken släppa in någon luft.

Men ingen tablett klarar vad som helst. Detta oavsett hur väl den håller ihop. En hammare mot en tablett är ingen bra kombination. Om tabletterna hanteras normalt så är det inga problem. Mindre tillverkare genomför ofta tester av sina produkter innan de säljs. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Tabletter för en vecka

Vissa tabletter är mer tåliga. filmdragerade tabletter
Om du har portionstabletter så kan de inte tas från kartan. Då kan de läggas i fack istället.

Den typ av tabletter som kommer att hanteras vid flera tillfällen mår bra av att vara gjorda med mikrokristallinsk cellulosa eftersom detta håller ihop tabletten och ger ett gott skydd. Det ger tabletten en längre hållbarhet.