Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Coronaviruset finns överallt. Då vill man ju inte bli smittad. Är handdesinfektion tillräckligt?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Det är allvar nu. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

handtvätt

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Behöver du stå i kö för att få fatt i handsprit på apoteket eller går det lika bra med den handtvål som du har hemma? Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

desinfektionsmedel

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Blir man därefter också coronasmittad kan man vara riktigt illa ute. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Gör så här för att desinficera ytor

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. 20 sekunder är kortast tid.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Du vet inte vem som kan smitta.

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. sterilisering Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Använd sprayen där du tycker att det passar.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Objekten blir fira från virus. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Sprayen löser det problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.